Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasteczka z delikatnym nadzieniem.
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9248
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2824
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1199
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 235
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9248
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2824
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1199
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 235
Składniki
Jabłko pokroić na podłużne kawałki o długości ok. 3 cm, obtoczyć je w cukrze i posypać cynamonem.
Z ciasta francuskiego wyciąć literatką lub kieliszkiem kółka o średnicy ok. 6 cm. Na środku każdego kółka ułożyć ½ łyżeczki marmolady i kawałek jabłka.
Brzegi ciasta od środka posmarować rozmąconym żółtkiem. Zlepić ciasteczka jak pierogi, mocno dociskając brzegi widelcem.
Wierzch ciasteczek posmarować żółtkiem i posypać cukrem.
Ułożyć pierożki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 15 minut w temperaturze 170 st. C.
Ciasteczka świetnie smakują na ciepło i na zimno.