Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasteczka z delikatnym nadzieniem.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11006
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 228
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 367
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11006
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 228
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 367
Składniki
Jabłko pokroić na podłużne kawałki o długości ok. 3 cm, obtoczyć je w cukrze i posypać cynamonem.
Z ciasta francuskiego wyciąć literatką lub kieliszkiem kółka o średnicy ok. 6 cm. Na środku każdego kółka ułożyć ½ łyżeczki marmolady i kawałek jabłka.
Brzegi ciasta od środka posmarować rozmąconym żółtkiem. Zlepić ciasteczka jak pierogi, mocno dociskając brzegi widelcem.
Wierzch ciasteczek posmarować żółtkiem i posypać cukrem.
Ułożyć pierożki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 15 minut w temperaturze 170 st. C.
Ciasteczka świetnie smakują na ciepło i na zimno.