Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasteczka z delikatnym nadzieniem.
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 587
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 29
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 62
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 587
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 29
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 62
Składniki
Jabłko pokroić na podłużne kawałki o długości ok. 3 cm, obtoczyć je w cukrze i posypać cynamonem.
Z ciasta francuskiego wyciąć literatką lub kieliszkiem kółka o średnicy ok. 6 cm. Na środku każdego kółka ułożyć ½ łyżeczki marmolady i kawałek jabłka.
Brzegi ciasta od środka posmarować rozmąconym żółtkiem. Zlepić ciasteczka jak pierogi, mocno dociskając brzegi widelcem.
Wierzch ciasteczek posmarować żółtkiem i posypać cukrem.
Ułożyć pierożki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 15 minut w temperaturze 170 st. C.
Ciasteczka świetnie smakują na ciepło i na zimno.