Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne smakołyki z ciasta francuskiego z jabłkami, to pomysł na szybki deser :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5946
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5299
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12762
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4522
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5946
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5299
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12762
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4522
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w drobne części i prażyć na patelni z dodatkiem cukru i cynamonu. Poi kilku minutach dodać wodę i podgrzewać do miękkości. Ciasto francuskie podzielić na równe kwadraty. Na połowę każdego z nich kłaść nadzienie, zostawiając po ok. 0,5 cm wolnego brzegu z trzech stron.
Następnie ciasto złożyć na pół i widelcem docisnąć boki. Ponacinać i posmarować roztrzepanym jajem. Piec w temp. ok. 200 stopni przez 25-30 min. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego!