Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne smakołyki z ciasta francuskiego z jabłkami, to pomysł na szybki deser :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113114
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 512
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 855
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 631
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113114
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 512
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 855
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 631
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w drobne części i prażyć na patelni z dodatkiem cukru i cynamonu. Poi kilku minutach dodać wodę i podgrzewać do miękkości. Ciasto francuskie podzielić na równe kwadraty. Na połowę każdego z nich kłaść nadzienie, zostawiając po ok. 0,5 cm wolnego brzegu z trzech stron.
Następnie ciasto złożyć na pół i widelcem docisnąć boki. Ponacinać i posmarować roztrzepanym jajem. Piec w temp. ok. 200 stopni przez 25-30 min. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego!