Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne smakołyki z ciasta francuskiego z jabłkami, to pomysł na szybki deser :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1058
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 62
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1058
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 62
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w drobne części i prażyć na patelni z dodatkiem cukru i cynamonu. Poi kilku minutach dodać wodę i podgrzewać do miękkości. Ciasto francuskie podzielić na równe kwadraty. Na połowę każdego z nich kłaść nadzienie, zostawiając po ok. 0,5 cm wolnego brzegu z trzech stron.
Następnie ciasto złożyć na pół i widelcem docisnąć boki. Ponacinać i posmarować roztrzepanym jajem. Piec w temp. ok. 200 stopni przez 25-30 min. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego!