Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne smakołyki z ciasta francuskiego z jabłkami, to pomysł na szybki deser :)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 301
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 24548
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8926
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 715
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 301
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 24548
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8926
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 715
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w drobne części i prażyć na patelni z dodatkiem cukru i cynamonu. Poi kilku minutach dodać wodę i podgrzewać do miękkości. Ciasto francuskie podzielić na równe kwadraty. Na połowę każdego z nich kłaść nadzienie, zostawiając po ok. 0,5 cm wolnego brzegu z trzech stron.
Następnie ciasto złożyć na pół i widelcem docisnąć boki. Ponacinać i posmarować roztrzepanym jajem. Piec w temp. ok. 200 stopni przez 25-30 min. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego!