Szybkie, smaczne smakołyki z ciasta francuskiego z jabłkami, to pomysł na szybki deser :)
Francuskie z jabłkami
Składniki
- ciasto francuskie 2 szt
- jabłka 600 g
- cukier brązowy 2 łyżki
- cukier brązowy 2 łyżki
- woda 1-2 łyżki
- żółtko 1 szt
- mleko 1-2 łyżki
Składniki
- ciasto francuskie 2 szt
- jabłka 600 g
- cukier brązowy 2 łyżki
- cukier brązowy 2 łyżki
- woda 1-2 łyżki
- żółtko 1 szt
- mleko 1-2 łyżki

Etapy przygotowania
Jabłka obrać, pokroić w drobne części i prażyć na patelni z dodatkiem cukru i cynamonu. Poi kilku minutach dodać wodę i podgrzewać do miękkości. Ciasto francuskie podzielić na równe kwadraty. Na połowę każdego z nich kłaść nadzienie, zostawiając po ok. 0,5 cm wolnego brzegu z trzech stron.

Następnie ciasto złożyć na pół i widelcem docisnąć boki. Ponacinać i posmarować roztrzepanym jajem. Piec w temp. ok. 200 stopni przez 25-30 min. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 252
Ostatnio komentowane przepisy
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 252



Składniki
- ciasto francuskie 2 szt
- jabłka 600 g
- cukier brązowy 2 łyżki
- cukier brązowy 2 łyżki
- woda 1-2 łyżki
- żółtko 1 szt
- mleko 1-2 łyżki
Jabłka obrać, pokroić w drobne części i prażyć na patelni z dodatkiem cukru i cynamonu. Poi kilku minutach dodać wodę i podgrzewać do miękkości. Ciasto francuskie podzielić na równe kwadraty. Na połowę każdego z nich kłaść nadzienie, zostawiając po ok. 0,5 cm wolnego brzegu z trzech stron.
Następnie ciasto złożyć na pół i widelcem docisnąć boki. Ponacinać i posmarować roztrzepanym jajem. Piec w temp. ok. 200 stopni przez 25-30 min. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego!