Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wyśmienicie. Polecam.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 381
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 381
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Białka oddzielić od jajek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka, cukier, olej i mleko dać do miski. Starannie wymieszać. Przesiać obie mąki i proszek do pieczenia. Znów wymieszać. Na koniec dodać do ciasta ubite białka i delikatnie je wmieszać. Smażyć w gofrownicy kilka minut. Podawać ze śmietanką ubitą z cukrem pudrem i truskawkami.