Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre ciasto takie proste w wykonaniu a smaczne jest. Lubię ciasta z owocami, a jabłka są takim owocem co praktycznie każdemu smakuje!
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 152
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 274
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 152
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 274
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka wymieszane z wodą mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i ocet. Mieszamy, wylewamy na blachę o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Studzimy i przekrawamy na trzy części. Jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na dużej tarce. Smażymy około godziny, wsypujemy galaretkę pomarańczową i cukier do smaku. Studzimy. Masa budyniowa: W nie dużej ilości mleka mieszamy mąki i budyń. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy mąki. Mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Studzimy i łączymy z utartą margaryną. Przełożenie: Biszkopt- jabłka- masa budyniowa- biszkopt- masa budyniowa- biszkopt- dowolna dekoracja