Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre ciasto takie proste w wykonaniu a smaczne jest. Lubię ciasta z owocami, a jabłka są takim owocem co praktycznie każdemu smakuje!
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 302
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 709
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 722
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 30
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 302
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 709
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 722
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 30
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka wymieszane z wodą mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i ocet. Mieszamy, wylewamy na blachę o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Studzimy i przekrawamy na trzy części. Jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na dużej tarce. Smażymy około godziny, wsypujemy galaretkę pomarańczową i cukier do smaku. Studzimy. Masa budyniowa: W nie dużej ilości mleka mieszamy mąki i budyń. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy mąki. Mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Studzimy i łączymy z utartą margaryną. Przełożenie: Biszkopt- jabłka- masa budyniowa- biszkopt- masa budyniowa- biszkopt- dowolna dekoracja