Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser, nie wymaga dużego nakładu sił ani składników.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4885
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13334
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3205
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 974
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4885
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13334
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3205
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 974
Składniki
Gruszki osącz z zalewy. Ułóż w formie do pieczenia (np w tortownicy) wypukłą stroną do góry. Formę wcześniej wysmarować tłuszczem.
Pozostałe składniki zmiksować na jednolitą masę. Ciasto rozprowadzamy równomiernie na gruszkach. Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni, pieczemy około 25-30 minut. Po upieczeniu odstawiamy na 10 minut, następnie kroimy. Podajemy polane sosem czekoladowym i posypane krojonymi orzechami.