Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser, nie wymaga dużego nakładu sił ani składników.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5064
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419463
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5064
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419463
Składniki
Gruszki osącz z zalewy. Ułóż w formie do pieczenia (np w tortownicy) wypukłą stroną do góry. Formę wcześniej wysmarować tłuszczem.
Pozostałe składniki zmiksować na jednolitą masę. Ciasto rozprowadzamy równomiernie na gruszkach. Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni, pieczemy około 25-30 minut. Po upieczeniu odstawiamy na 10 minut, następnie kroimy. Podajemy polane sosem czekoladowym i posypane krojonymi orzechami.