Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto, jest wilgotne w smaku.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326614
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12115
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16950
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326614
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12115
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16950
Składniki
· Całe jajka miksujemy z cukrem, mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. · Do zmiksowanych jajek z cukrem dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Bardzo dokładnie mieszamy. · Gruszki obieramy i kroimy w dużą kostkę, dodajemy też wiśnie i żurawinę, które oprószamy mąką. Na koniec dodajemy orzeszki piniowe uprażone na suchej patelni. · Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 50 minut. Zrobić polewę: gorzka czekolada roztopiona w kąpieli wodnej + 1 łyżka mleka + rum. Posypać płatkami migdałowymi. SMACZNEGO !!!