Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto, jest wilgotne w smaku.
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2063
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 846
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 42
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 17821
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 382
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2063
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 846
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 42
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 17821
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 382
Składniki
· Całe jajka miksujemy z cukrem, mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. · Do zmiksowanych jajek z cukrem dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Bardzo dokładnie mieszamy. · Gruszki obieramy i kroimy w dużą kostkę, dodajemy też wiśnie i żurawinę, które oprószamy mąką. Na koniec dodajemy orzeszki piniowe uprażone na suchej patelni. · Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 50 minut. Zrobić polewę: gorzka czekolada roztopiona w kąpieli wodnej + 1 łyżka mleka + rum. Posypać płatkami migdałowymi. SMACZNEGO !!!