Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puchata, delikatna babka na proszku i oleju, która z powodzeniem zastąpi baby drożdżowe. Zawsze się udaje. Przepis pochodzi z bloga ,, Moje wypieki".
Nie masz pomysłu na lekkie ciasto z owocami? W takim razie zrób muffinki z ma...
Odsłon: 335
Pyszne proste danie obiadowe. Podudzia z kurczaka w ziołowej marynacie pieczo...
Odsłon: 101
Pyszne danie mięsno-warzywne. Potrawa "ala spaghetti bolonese" : zamiast maka...
Odsłon: 99
Przetworów warzywnych na zimę nigdy za wiele:) Możemy podać je do dań obiadow...
Odsłon: 48
Nie masz pomysłu na lekkie ciasto z owocami? W takim razie zrób muffinki z ma...
Odsłon: 335
Pyszne proste danie obiadowe. Podudzia z kurczaka w ziołowej marynacie pieczo...
Odsłon: 101
Pyszne danie mięsno-warzywne. Potrawa "ala spaghetti bolonese" : zamiast maka...
Odsłon: 99
Przetworów warzywnych na zimę nigdy za wiele:) Możemy podać je do dań obiadow...
Odsłon: 48
Składniki
Foremkę na babkę wysmarować tłuszczem. Jajka i cukier ucieramy dość długo, aż zwiększą swoją objętość trzykrotnie. Powoli wlewamy olej i dalej ucieramy.
Mąkę, skrobię i proszek przesiewamy, ostrożnie wsypujemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy, ale nie za długo. Ciasto wlewamy do formy i wyrównujemy powierzchnię.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 165 stopni. Ciasto pieczemy około 50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu babkę możemy polukrować lub posypać cukrem pudrem.