Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie wykonane gofry powinny być chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Wykonane według tego przepisu z pewnością spełnią wasze oczekiwania. Sprawdzą się na słodki deser dla całej rodziny. Najlepiej smakują jeszcze lekko ciepłe podane z cukrem pudrem i miodem lub lodami, bitą śmietaną i sezonowymi owocami.
mikser, gofrownica
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 138
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 138
Składniki
Białka oddziel od żółtek.
Żółtka jaj połącz z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, olejem, cukrem i szczyptą soli. Składniki dokładnie wymieszaj, żeby nie zostały żadne grudki.
Białka ubij na sztywną pianę.
Pianę z białek przełóż do pozostałych składników. Ciasto na gofry delikatnie wymieszaj łyżką.
Gofry piecz na mocno rozgrzanej gofrownicy na rumiany kolor. Upieczone gofry przełóż na kratkę aby mogły odparować. Lekko ciepłe gofry serwuj z ulubionymi dodatkami.