Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie wykonane gofry powinny być chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Wykonane według tego przepisu z pewnością spełnią wasze oczekiwania. Sprawdzą się na słodki deser dla całej rodziny. Najlepiej smakują jeszcze lekko ciepłe podane z cukrem pudrem i miodem lub lodami, bitą śmietaną i sezonowymi owocami.
mikser, gofrownica
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10842
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1178
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11624
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 766
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10842
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1178
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11624
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 766
Składniki
Białka oddziel od żółtek.
Żółtka jaj połącz z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, olejem, cukrem i szczyptą soli. Składniki dokładnie wymieszaj, żeby nie zostały żadne grudki.
Białka ubij na sztywną pianę.
Pianę z białek przełóż do pozostałych składników. Ciasto na gofry delikatnie wymieszaj łyżką.
Gofry piecz na mocno rozgrzanej gofrownicy na rumiany kolor. Upieczone gofry przełóż na kratkę aby mogły odparować. Lekko ciepłe gofry serwuj z ulubionymi dodatkami.