Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie wykonane gofry powinny być chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Wykonane według tego przepisu z pewnością spełnią wasze oczekiwania. Sprawdzą się na słodki deser dla całej rodziny. Najlepiej smakują jeszcze lekko ciepłe podane z cukrem pudrem i miodem lub lodami, bitą śmietaną i sezonowymi owocami.
mikser, gofrownica
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 91
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1748
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 121
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6217
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 91
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1748
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 121
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6217
Składniki
Białka oddziel od żółtek.
Żółtka jaj połącz z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, olejem, cukrem i szczyptą soli. Składniki dokładnie wymieszaj, żeby nie zostały żadne grudki.
Białka ubij na sztywną pianę.
Pianę z białek przełóż do pozostałych składników. Ciasto na gofry delikatnie wymieszaj łyżką.
Gofry piecz na mocno rozgrzanej gofrownicy na rumiany kolor. Upieczone gofry przełóż na kratkę aby mogły odparować. Lekko ciepłe gofry serwuj z ulubionymi dodatkami.