Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie wykonane gofry powinny być chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Wykonane według tego przepisu z pewnością spełnią wasze oczekiwania. Sprawdzą się na słodki deser dla całej rodziny. Najlepiej smakują jeszcze lekko ciepłe podane z cukrem pudrem i miodem lub lodami, bitą śmietaną i sezonowymi owocami.
mikser, gofrownica
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 251
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4946
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4834
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44885
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 501
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 251
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4946
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4834
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44885
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 501
Składniki
Białka oddziel od żółtek.
Żółtka jaj połącz z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, olejem, cukrem i szczyptą soli. Składniki dokładnie wymieszaj, żeby nie zostały żadne grudki.
Białka ubij na sztywną pianę.
Pianę z białek przełóż do pozostałych składników. Ciasto na gofry delikatnie wymieszaj łyżką.
Gofry piecz na mocno rozgrzanej gofrownicy na rumiany kolor. Upieczone gofry przełóż na kratkę aby mogły odparować. Lekko ciepłe gofry serwuj z ulubionymi dodatkami.