Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne połączenie ciemnego ciasta z masą serową. Wiekowy przepis ale zawsze dobry. To jedno z ulubionych ciast mojej biednej i kochanej mamy.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113156
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 583
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 948
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 668
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113156
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 583
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 948
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 668
Składniki
Blacha 20 X 20 cm lub 22 X 22 cm, wyłożona papierem do pieczenia. Ciasto. Margarynę, cukier, kakao i wodę podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia, od momentu lekkiego wrzenia gotować 5-9 minut. Odlać 1/2 szklanki na polewę, resztę ostudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek, żółtka odłożyć , białka ubić na sztywno. Ostudzoną kakaową masę ucierać dodając porcjami żółtka, mąkę, mleko. Na koniec dodać pianę z białek i lekko wymieszać. Masa serowa. Tłuszcz stopić, wystudzić. Białka jajek ubić na sztywno. Żółtka ubić z cukrem, potem stopniowo dodawać twaróg, tłuszcz, budyń i na koniec białka. Ciasto przełożyć do formy potem masę serowa. Ja pieką w 170 C ok. 55 - 60 minut. Po upieczeniu i lekkim ostudzeniu polać pozostałą masą kakaową i posypać wiórkami.