Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz głowy do zapamiętywania przepisów na ciasta albo czeka cię wizyta niespodziewanych gości to jabłecznik 10 łyżek jest świetnym wyborem!
Wymiary tortownicy: średnica ok. 21 cm
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21304
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25391
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 129
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21304
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25391
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 129
Składniki
Jabłka obierz i usuń gniazda nasienne. Pokrój w cienkie plasterki. Skrop sokiem z cytryny i posyp cynamonem. Zamieszaj. Ułóż je na spodzie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 21 cm.
Do miski wsyp mąkę pszenną, olej, obydwa cukry, jajka oraz proszek do pieczenia. Zmiksuj wszystko aż do połączenia składników. Masa powinna być gęsta i jednolita. Zalej przygotowane wcześniej jabłka. Włóż ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 45 minut. Wyciągnij jabłecznik z piekarnika. Jeśli chcesz, aby jabłka były na wierzchu, to odwróć ciasto jak jeszcze będzie ciepłe, ale nie gorące.