Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz głowy do zapamiętywania przepisów na ciasta albo czeka cię wizyta niespodziewanych gości to jabłecznik 10 łyżek jest świetnym wyborem!
Wymiary tortownicy: średnica ok. 21 cm
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6348
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 211
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6348
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 211
Składniki
Jabłka obierz i usuń gniazda nasienne. Pokrój w cienkie plasterki. Skrop sokiem z cytryny i posyp cynamonem. Zamieszaj. Ułóż je na spodzie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 21 cm.
Do miski wsyp mąkę pszenną, olej, obydwa cukry, jajka oraz proszek do pieczenia. Zmiksuj wszystko aż do połączenia składników. Masa powinna być gęsta i jednolita. Zalej przygotowane wcześniej jabłka. Włóż ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 45 minut. Wyciągnij jabłecznik z piekarnika. Jeśli chcesz, aby jabłka były na wierzchu, to odwróć ciasto jak jeszcze będzie ciepłe, ale nie gorące.