Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To już kolejny przepis na jabłecznik. Tym razem ciasto jest z dodatkiem serka homogenizowanego. Robi się go naprawdę szybko. Placek nie jest zbyt wysoki – piekłam go w prostokątnej blaszce, jeżeli chcemy mieć wyższy, możemy upiec go w mniejszej.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7989
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2166
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 675
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7989
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2166
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 675
Składniki
Zagniatamy ciasto z mąki, margaryny, serka homogenizowanego, cukru pudru, cukru waniliowego i proszku do pieczenia. Dzielimy je na 2 części - jedną większą. Większą część wykładamy na prostokątnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na połówki lub kawałki (ja pokroiłam na kawałki). Układamy je na cieście (połówki jabłek przekrojeniem w dół). Posypujemy cynamonem. Drugą część ciasta rozwałkowujemy i przykrywamy jabłka. Ciasto lekko nakłuwamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 60 min. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.