Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To już kolejny przepis na jabłecznik. Tym razem ciasto jest z dodatkiem serka homogenizowanego. Robi się go naprawdę szybko. Placek nie jest zbyt wysoki – piekłam go w prostokątnej blaszce, jeżeli chcemy mieć wyższy, możemy upiec go w mniejszej.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 763
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113294
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1291
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 809
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 763
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113294
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1291
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 809
Składniki
Zagniatamy ciasto z mąki, margaryny, serka homogenizowanego, cukru pudru, cukru waniliowego i proszku do pieczenia. Dzielimy je na 2 części - jedną większą. Większą część wykładamy na prostokątnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na połówki lub kawałki (ja pokroiłam na kawałki). Układamy je na cieście (połówki jabłek przekrojeniem w dół). Posypujemy cynamonem. Drugą część ciasta rozwałkowujemy i przykrywamy jabłka. Ciasto lekko nakłuwamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 60 min. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.