Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1799
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 274
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 594
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1799
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 274
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 594
Składniki
BISZKOPT: Z białek ubić sztywną pianę, wszystkie składniki sypkie wymieszać razem i cały czas miksując na.najmniejszych.obrotach.porcjami.dodawać.do.piany..Gotowe.ciasto.przelać.do.blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, piec około 30 minut nagrzanym piekarniku.
MASA JABŁKOWA: Jabłka obrać pokroić w kostkę dusić do momentu aż będą miętkę, następnie za pomocą blendera zmiksować na gładką masę. Do jeszcze ciepłej masy jabłkowej dodać 2 galaretki rozpuszczone w 1 szklance wody dokładnie wymieszać, odstawić do wystygnięcia. Gdy masa będzie już chłodna dodać kolejne 2 galaretki przygotowane według opisu na opakowaniu, wszystkie składniki dokładnie wymieszać i schłodzić około 30 w lodówce. Tężejąca masę jabłkową wylać na biszkopt i ponownie wstawić do lodówki aby się schłodziła. W czasie gdy ciasto się chłodzi ubić śmietanę z cukrem na sztywno, ubitą śmietaną posmarować jabłeczniki posypać cynamonem.