Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5461
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 1034
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5461
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 1034
Składniki
BISZKOPT: Z białek ubić sztywną pianę, wszystkie składniki sypkie wymieszać razem i cały czas miksując na.najmniejszych.obrotach.porcjami.dodawać.do.piany..Gotowe.ciasto.przelać.do.blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, piec około 30 minut nagrzanym piekarniku.
MASA JABŁKOWA: Jabłka obrać pokroić w kostkę dusić do momentu aż będą miętkę, następnie za pomocą blendera zmiksować na gładką masę. Do jeszcze ciepłej masy jabłkowej dodać 2 galaretki rozpuszczone w 1 szklance wody dokładnie wymieszać, odstawić do wystygnięcia. Gdy masa będzie już chłodna dodać kolejne 2 galaretki przygotowane według opisu na opakowaniu, wszystkie składniki dokładnie wymieszać i schłodzić około 30 w lodówce. Tężejąca masę jabłkową wylać na biszkopt i ponownie wstawić do lodówki aby się schłodziła. W czasie gdy ciasto się chłodzi ubić śmietanę z cukrem na sztywno, ubitą śmietaną posmarować jabłeczniki posypać cynamonem.