Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny jabłecznik z bezą oraz z wiórkami kokosowymi, który znika z talerza w mgnieniu oka. Zapraszam na film na mój kanał na You Tube.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4923
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4923
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Mąkę połączyć z cukrami ,proszkiem do pieczenia oraz wiórkami kokosowymi i ze skórką cytryny, dodać pozostałe składnik, zagnieść ciasto . Podzielić na dwie nierówne części tak jak na fotce. Włożyć do zamrażalki na 1,5 godziny do zamrożenia ciasta ,gdyż ciasto potem będzie ucierane na tarce o grubych oczkach.
Jabłka ,obieramy ucieramy na grubych oczkach tarki. Doprawiamy naszymi pozostałymi składnikami wrzucamy nasze rodzynki a na koniec dodajemy 2 łyżki mąki kartoflanej lub kisiel cytrynowy. Wszystko to zamieszać
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli dodać cukier puder ,dalej ubijać, dodać olej i nadal ubijamy na średnich obrotach na sam koniec dodać 2 budynie i wiórki kokosowe ,to wszystko lekko zakręcić mikserem.
Włączyć piekarnik na 180 stopni funkcja góra, dół .Tortownicę o średnicy 28 centymetrów wyłożyć papierem do pieczenia lub użyć formy o rozmiarach 36 na 20.Więszą część ciasta utrzeć na tarce o grubych oczkach ,wyłożyć nim formę uklepać podziurkować widelcem na to wyłożyć nasze przygotowane jabłka na jabłka rozprowadzamy masę z białek. Na górę utrzeć na tarce o grubych oczkach mniejszą część ciasta. Dlatego ciasto musi być dość dobrze zamrożone. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika góra, dół i pieczmy na środkowej półce przez 35 minut, następnie przykrywamy papierem i pieczemy jeszcze 5 minut. Po upieczeniu ciasta pozostawiamy w zamkniętym piekarniku 5 minut i 5 minut w uchylonym piekarniku. Pamiętajmy ze każdy piekarnik inaczej piecze , mój mi trochę za bardzo podpieka ciasta. Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na Youtube Mangiare u Ewki. Smacznego!