Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zbliża się weekend to oczywiście serwuję ciasto też tak macie w wolne dni ? jeżeli narobiłam wam apetytu to zapraszam po przepis na kuchnia domowa agi
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10831
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4841
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9260
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1377
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10831
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4841
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9260
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1377
Składniki
Jabłka obrać oczyścić z gniazd nasiennych lub w całości i zetrzeć na tarce odcisnąć nadmiar soku
Przygotować kruszonkę mniejszą część przełożyć do miski dodając kakao i wymieszać do połączenia się składników
Do blaszki 32/22 wyłożonej papierem wysypać połowę jasnej kruszonki, na nią wyłożyć jabłka na jabłka ciemną kruszonkę następnie powidła i resztę jasnej kruszonki
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 50 - 55 minut, po upieczeniu wystudzić i wstawić do lodówki