Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znam wiele przepisów na jabłeczniki, jednak przygotowany według tego przepisu jest zdecydowanie najlepszy jaki jadłam. Robię jego tylko w ten sposób, a moi bliscy są zachwyceni. Spróbuj i przekonaj się sama.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 759
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5387
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8628
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17601
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 759
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5387
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8628
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17601
Składniki
1. Białka oddzielam od żółtek i miksuję razem z jedną szklanką cukru, dodają stopniowo żółtka. 2. Do miski wsypuję trzy szklanki mąki pszennej, proszek do pieczenia, wlewam rozpuszczone, ostudzone masło ( jedna kostka), jedną szklankę mleka, oraz ubite jajka. Dokładnie mieszam. 3. Jabłka myję, obieram, kroję w kostkę i dodaję do ciasta. Masę wykładam do tortownicy i piekę w rozgrzanym piekarniki 30 minut w 180°C.
4. W tym czasie co piecze się ciasto, robię masę, dwie szklanki mleka gotuję a w jednej szklance mleka rozrabiam budynie z 5 łyżkami cukru, następnie wlewam do gotującego się mleka cały czas mieszając do chwili uzyskania gęstego budyniu. Budyń studzę. Połowę kostki masła miksuję z ostudzonym budyniem. Masę wykładam na upieczone ciasto i posypuję pokruszonymi krakersami.
5. Ciasto chłodzę w lodówce i podaję. 6. Gotowe. 7. Smacznego.