Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,kruche ciasto dodatkiem jabłek...proste, ale jak zachwyca swoim smakiem;)
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1720
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15114
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3418
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8906
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1720
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15114
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3418
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8906
Składniki
Na stolnicę przesiewamy mąkę z proszkiem,dodajemy 0,5 szklanki cukru,4 żółtka i całe jajko,cukier waniliowy,twardą margarynę.Wszystko siekamy nożem, a następnie zagniatamy ciasto.Dzielimy na dwie części,jedna większa i jedna mniejsza. Ciasto schłodzić w lodówce,następnie większą część wykładamy do tortownicy,nakłuwamy widelcem i nakładamy,pokrojone jabłka.Na to kładziemy ubitą z białek i 0,5 szklanki cukru pianę i równo rozsmarowujemy.Z mniejszej części ciasta ,wykrawamy foremką dowolne kształty(u mnie gwiazdki).Całość piany pokrywamy gwiazdkami. Pieczemy 45 minut.