Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis. Jabłecznik na kruchym cieście z jabłkami i migdałami. Ciasto całoroczne, pyszne.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8549
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7033
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4796
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327518
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8549
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7033
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4796
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327518
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem,potem masłem i śmietaną.Przesiać mąkę z proszkiem i rękoma rozdrobić na gruby żwirek. 1/3 odsypać na posypkę,resztę zagnieść i wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia.(25x42). Poskubać na kawałeczki,potem palcami rozklepać ,można oczywiście rozwałkować. Ciasto posmarować białkiem,posypać bułką tartą.
Poukładać pokrojone w plasterki jabłka.
Posypać cukrem z cynamonem, oraz orzechami.Ja teraz posypałam płatkami migdałowymi.
Na górę rozsypać pozostawioną kruszonkę i piec w 175* ok.50-60 min. Po przestudzeniu,posypać cukrem pudrem.