Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis. Jabłecznik na kruchym cieście z jabłkami i migdałami. Ciasto całoroczne, pyszne.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 60
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11029
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 60
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11029
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem,potem masłem i śmietaną.Przesiać mąkę z proszkiem i rękoma rozdrobić na gruby żwirek. 1/3 odsypać na posypkę,resztę zagnieść i wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia.(25x42). Poskubać na kawałeczki,potem palcami rozklepać ,można oczywiście rozwałkować. Ciasto posmarować białkiem,posypać bułką tartą.
Poukładać pokrojone w plasterki jabłka.
Posypać cukrem z cynamonem, oraz orzechami.Ja teraz posypałam płatkami migdałowymi.
Na górę rozsypać pozostawioną kruszonkę i piec w 175* ok.50-60 min. Po przestudzeniu,posypać cukrem pudrem.