Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis. Jabłecznik na kruchym cieście z jabłkami i migdałami. Ciasto całoroczne, pyszne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12836
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4582
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12836
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4582
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem,potem masłem i śmietaną.Przesiać mąkę z proszkiem i rękoma rozdrobić na gruby żwirek. 1/3 odsypać na posypkę,resztę zagnieść i wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia.(25x42). Poskubać na kawałeczki,potem palcami rozklepać ,można oczywiście rozwałkować. Ciasto posmarować białkiem,posypać bułką tartą.
Poukładać pokrojone w plasterki jabłka.
Posypać cukrem z cynamonem, oraz orzechami.Ja teraz posypałam płatkami migdałowymi.
Na górę rozsypać pozostawioną kruszonkę i piec w 175* ok.50-60 min. Po przestudzeniu,posypać cukrem pudrem.