Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny przepis na krążki jabłek zanurzone w cieście naleśnikowym
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 845
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 249
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31489
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 845
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 249
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31489
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zmiksuj na jednolitą masę Jabłka obierz i pokrój na plastry o grubości ok. 0,5 cm Gniazda nasienne wykrój za pomocą specjalnego przyrządu, metalowej tylki cukierniczej lub ostrego nożyka Krążki jabłek oprósz cynamonem do smaku Na patelni rozgrzej olej lub masło Za pomocą szczypiec zanurzaj krążki jabłek w cieście Smaż na średnio dużym ogniu do zrumienienia z każdej strony Po usmażeniu posyp cukrem pudrem Podawaj jeszcze ciepłe, same lub z dodatkami: jogurtem, dżemem itd.