Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19177
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13003
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1631
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232055
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19177
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13003
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1631
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232055
Składniki
Plasterki jabłka posypać 4 łyżkami cukru i pokropić alkoholem,odstawić.
Mąkę ,sól i proszek do pieczenia przesiać do miski,dodać łyżkę cukru.
Jajka roztrzepać z mlekiem i stopionym masłem,ubijając jajka powoli wsypywać mąkę,ubić na gładką masę.
Masło rozgrzać na patelni,wlać 1 łyżkę ciasta,natychmiast położyć na nim plasterek jabłka i polać go ciastem po wierzchu,z nstępnymi robić tak samo.
Smażyć z obydwu stron,aż będą rumiane.
Podawać posypane cukrem pudrem.