Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko 2 łyżeczki cukru.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5998
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 455
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5998
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 455
Składniki
Do przesianej na stolnicy mąki dodać dobrze schłodzoną margarynę, proszek, cukier, sól i posiekać nożem, aby nie było grudek.
Dodać żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto.
Połowę ciasta rozwałkować i wyłożyć na dno wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blachy.
Jabłka obrać i pokroić w ćwiartki. Wyłożyć na ciasto.
Resztę ciasta rozwałkować i wyłożyć na jabłka.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 50 minut do godziny.