Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko 2 łyżeczki cukru.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 682
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 682
Składniki
Do przesianej na stolnicy mąki dodać dobrze schłodzoną margarynę, proszek, cukier, sól i posiekać nożem, aby nie było grudek.
Dodać żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto.
Połowę ciasta rozwałkować i wyłożyć na dno wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blachy.
Jabłka obrać i pokroić w ćwiartki. Wyłożyć na ciasto.
Resztę ciasta rozwałkować i wyłożyć na jabłka.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 50 minut do godziny.