Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko 2 łyżeczki cukru.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 162966
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 254
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 58
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 162966
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 254
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 58
Składniki
Do przesianej na stolnicy mąki dodać dobrze schłodzoną margarynę, proszek, cukier, sól i posiekać nożem, aby nie było grudek.
Dodać żółtka i śmietanę, zagnieść ciasto.
Połowę ciasta rozwałkować i wyłożyć na dno wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blachy.
Jabłka obrać i pokroić w ćwiartki. Wyłożyć na ciasto.
Resztę ciasta rozwałkować i wyłożyć na jabłka.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 50 minut do godziny.