Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, smaczne i szybkie w przygotowaniu :-)
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 696
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4182
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17425
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3269
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 224
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 696
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4182
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17425
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3269
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 224
Składniki
Jajka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao, stopniowo dodawać na przemian z olejem do masy jajecznej, wciąż ubijając. Na końcu dać cukier waniliowy i cynamon – dokładnie wymieszać.
Jabłka pokroić na drobne kawałki i dodać do ciasta razem z rodzynkami – wymieszać
2 keksówki wyłożyć pergaminem, natłuścić. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 1 godziny w temp 180 stopni. Kiedy wystygnie można posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO! :-)