Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, smaczne i szybkie w przygotowaniu :-)
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2587
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13296
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2608
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10759
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2587
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13296
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2608
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10759
Składniki
Jajka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao, stopniowo dodawać na przemian z olejem do masy jajecznej, wciąż ubijając. Na końcu dać cukier waniliowy i cynamon – dokładnie wymieszać.
Jabłka pokroić na drobne kawałki i dodać do ciasta razem z rodzynkami – wymieszać
2 keksówki wyłożyć pergaminem, natłuścić. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 1 godziny w temp 180 stopni. Kiedy wystygnie można posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO! :-)