Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Lekki i bez pieczenia, a do tego wykorzystujemy wodę od mleczka kokosowego z puszki ( wodę można spokojnie zamrozić i użyć w innym czasie).
tortownica 18 cm, blender
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia I ułożyć biszkopty, w razie konieczności dociąć.
Jogurt: Żelatynę namoczyć w wodzie, następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali, ostudzić. Czekoladę przełożyć do pojemnika blendera z ostrzami i zmielić, odłożyć na bok. Do miski przełożyć jogurt, wodę kokosową, sok z cytryny i cukier (erytrol) ,dokładnie wymieszać. Dodać czekoladę i znowu wymieszać. Do żelatyny dodać 2 łyżki masy jogurtowej ,wymieszać i dodać do reszty jogurtu. Dokładnie wymieszać i ostrożnie wylać na biszkopty, wstawić do lodówki na 2 godziny do stężenia.
Mus mango: Galaretkę wymieszać z wrzątkiem do rozpuszczenia. Dodać żelatynę i również doprawić do jej rozpuszczenia. Dodać pulpę z mango i dokładnie wymieszać. Wylać na jogurt i wstawić do lodówki na 4-5 godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego