Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Lekki i bez pieczenia, a do tego wykorzystujemy wodę od mleczka kokosowego z puszki ( wodę można spokojnie zamrozić i użyć w innym czasie).
tortownica 18 cm, blender
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5687
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1149
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12286
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5180
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1570
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5687
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1149
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12286
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5180
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1570
Składniki
Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia I ułożyć biszkopty, w razie konieczności dociąć.
Jogurt: Żelatynę namoczyć w wodzie, następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali, ostudzić. Czekoladę przełożyć do pojemnika blendera z ostrzami i zmielić, odłożyć na bok. Do miski przełożyć jogurt, wodę kokosową, sok z cytryny i cukier (erytrol) ,dokładnie wymieszać. Dodać czekoladę i znowu wymieszać. Do żelatyny dodać 2 łyżki masy jogurtowej ,wymieszać i dodać do reszty jogurtu. Dokładnie wymieszać i ostrożnie wylać na biszkopty, wstawić do lodówki na 2 godziny do stężenia.
Mus mango: Galaretkę wymieszać z wrzątkiem do rozpuszczenia. Dodać żelatynę i również doprawić do jej rozpuszczenia. Dodać pulpę z mango i dokładnie wymieszać. Wylać na jogurt i wstawić do lodówki na 4-5 godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego