Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do urlopu daleko, a ty chciałbyś się poczuć niczym na karaibskiej plaży? Przygotuj wyjątkowo pyszne i proste ciasto "Karaibska pokusa" z lekkim i orzeźwiającym kremem kokosowo-rumowym. Gwarantujemy, że ten wypiek stanie się hitem wśród twoich przyjaciół i rodziny.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 26
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 12120
Strogonow z kurczaka to przepyszne danie jednogarnkowe które często przygotow...
Odsłon: 16273
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 26
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 12120
Strogonow z kurczaka to przepyszne danie jednogarnkowe które często przygotow...
Odsłon: 16273
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Białka ubij na sztywno i dodawaj stopniowo cukier cały czas ubijając mikserem. Cukier musi się rozpuścić w gęstej pianie. Nadal miksuj i dodawaj stopniowo żółtka. Ubijaj ok. 5 minut. Do oddzielnej miski przesiej mąki i proszek do pieczenia. Dodawaj stopniowo do masy cały czas miksując na malutkich obrotach. Masę wyłóż do blachy i piecz przez ok. 40 minut. Wystudź i przekrój na 2 blaty.
Przygotuj krem. Mleko zagotuj z cukrem i ostudź. Odlej trochę mleka i wymieszaj w nim jajka. Resztę mleka znowu zagotuj i wlej jajka z częścią mleka. Zagotuj i zostaw do ostudzenia. Masło ucieraj dodając stopniowo masę mleczno-jajeczną. Na koniec dodaj rum i wymieszaj. Przełóż ciasto. Na wierzch dolnej warstwy wyłóż cienką warstwę dżemu, potem krem, następnie znowu dżem, kolejny biszkopt, krem, a wierzch posyp kakao.