Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miodowe płaty, przełożone budyniem i masą kajmakową. Zwieńczone orzechami.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10146
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9208
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6562
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10146
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9208
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6562
Składniki
Mąkę wymieszać z sodą, posiekać z masłem. Dodać pozostałe składniki i zagnieść na gładki ciasto. Podzielić na 3 części. Piekarnik nagrzać do 170 st C. Piec każdy płat osobno około 8-12 minut. Forma to ok 20x30cm. Budynie ugotować zgodnie i instrukcją na opakowaniu. Do gorącego dodać masło. Jeszcze ciepłym kremem przełożyć pierwszy upieczony blat. Do pozostałej części kremu dodać kajmak. Przełożyć nim kolejne warstwy ciasta. Wierzch posypać orzechami.