Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polacy uwielbiają ciasto drożdżowe do mleka, a Japończycy właśnie to miodowe. Jest puszyste, wilgotne i pachnące miodem. Nic więcej do tego ciasta nie trzeba, nawet posypywania cukrem pudrem.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10196
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9247
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6605
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10196
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9247
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6605
Składniki
Miód rozpuścić w mleku. Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę, Dodawać stopniowo cukier, ubijać aż piana będzie lśniąca. Dodawać po jednym żółtku i miksować. Teraz połączyć z mlekiem z miodem, a następnie dodać mąkę przesianą przez sito. Delikatnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-40 min. Wyjąć ciasto z piekarnika i jeszcze gorące zawinąć szczelnie w folię aluminiową. Razem z formą. Tak pozostawić do wystudzenia. Wyjąć z formy, kroić, zajadać. Ciasto genialnie smakuje z kubkiem mleka.