Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływa się w ustach i szybko się go robi.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 989
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 59
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1126
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 177
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 989
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 59
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1126
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 177
Składniki
Biszkopt jasny: ubić 5 białek na pianę, dodać 5 łyżek cukru, 5 żółtek i na koniec 2,5 łyżki mąki pszennej i 2,5 ziemniaczanej i łyżeczkę proszku, delikatnie wymieszać, wylać na blachę, upiec. Podobnie ciemny, ale razem z mąką dodać kakao. Kawę zalać 0,5 szklanki wrzątku, wystudzić.
Ugotować budyń, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, utrzeć masło, dodawać zimny budyń, masę podzielić na pół, jedną posłodzić cukrem pudrem, do drugiej dać czekoladę, jeśli ktoś lubi słodszą można dosłodzić
Ciemny biszkopt nasączyć gorzką, kawą, dać jasny krem, biszkopty umoczone w kawie, ciemny krem, jasny nasączony kawą biszkopt. Wierzch posmarowałam masą i posypałam kakao, ale można dać polewę. Smacznego.