Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływa się w ustach i szybko się go robi.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 969
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1709
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14645
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 969
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1709
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14645
Składniki
Biszkopt jasny: ubić 5 białek na pianę, dodać 5 łyżek cukru, 5 żółtek i na koniec 2,5 łyżki mąki pszennej i 2,5 ziemniaczanej i łyżeczkę proszku, delikatnie wymieszać, wylać na blachę, upiec. Podobnie ciemny, ale razem z mąką dodać kakao. Kawę zalać 0,5 szklanki wrzątku, wystudzić.
Ugotować budyń, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, utrzeć masło, dodawać zimny budyń, masę podzielić na pół, jedną posłodzić cukrem pudrem, do drugiej dać czekoladę, jeśli ktoś lubi słodszą można dosłodzić
Ciemny biszkopt nasączyć gorzką, kawą, dać jasny krem, biszkopty umoczone w kawie, ciemny krem, jasny nasączony kawą biszkopt. Wierzch posmarowałam masą i posypałam kakao, ale można dać polewę. Smacznego.