Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe kokosowe ciasteczka na szybki deser. Do ich wykorzystania użyłam zamrożonych białek.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1490
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1915
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1490
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1915
Składniki
Masło roztapiamy w garnuszku, dodajemy cukier i podgrzewamy mieszając, aż cukier się rozpuści. Następnie wlewamy mleko, mieszamy i ściągamy garnuszek z palnika. Do masła z cukrem wsypujemy wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Białka ubijamy na sztywna pianę i miksujemy z mąką. Pianę z białek dodajemy do wiórek kokosowych i delikatnie mieszamy. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i łyżeczką nakładamy małe porcje masy w niedużych odstępach od siebie. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Smacznego :)