Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane i smaczne kokosowe ciasteczka, najlepsze do porannej kawy !!!! :)
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 248
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 291
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 50
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 248
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 291
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 50
Składniki
Białka ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i ubijamy. Pamiętajmy że jajka muszą mieć temperaturę pokojową !
Dodajemy żółtka a następnie proszek do pieczenia, budyń i sok cytrynowy. Miksujemy na gładką masę.
Dodajemy wiórki kokosowe i całość mieszamy. Mamy dwie opcje pieczenia w zależności od akcesoriów kuchennych jakie posiadamy.
OPCJA PIERWSZA Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układamy kulki wyrobione ręką. Nie wielkiej ilości ponieważ one potem i tak pójdą w szerokość i przybiorą formę ciasteczek. Możemy również nakładać ciasto łyżką do lodów jeśli posiadamy. Pieczemy w temp. 150 stopni przez ok 25 min. Musimy obserwować ciasteczka nawet jeśli góra będzie wydawała nam się miękka należy je wyjąć bo inaczej przypalimy spód trzymając je zbyt długo w piekarniku.
OPCJA DRUGA Posiadamy foremki silikonowe jak do lizaków wtedy możemy włożyć ciasto do foremek a następnie piec w 180 stopniach przez 30 minut. Jest to o tyle wygodniejsze że mamy dużo mniejszą szansę na przypalenie ciasteczek. W formie zapieką się w takim samym stopniu na górze ciastka jak i na dole i będziemy mieć ładnie prezentujące się kuleczki. Życzę smacznego i udanych wypieków !