Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki to idealny sposób na wykorzystanie białek, które zostają np. po pieczeniu ciast kruchych, lemon curd czy innych pyszności. Nie lubię marnowania jedzenia, dlatego nadmiar białek zamrażam, a kiedy najdzie mnie ochota wykorzystuje je np. do tortu bezowego lub kokosanek. Te ciasteczka pachną obłędnie, są chrupiące i delikatne. Idealne z kubkiem ciepłego mleka :)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3844
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 416
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3844
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 416
Składniki
Do białek dodać szczyptę soli. Ubijać mikserem na średnich obrotach. Kiedy białka podwoją swoją objętość stopniowo dosypywać cukier. Ubijać do czasu, aż piana będzie szklista i sztywna. Do piany dodać wiórki kokosowe i mąkę. Delikatnie wymieszać całość do połączenia się składników. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładać (najlepiej za pomocą łyżki do lodów) porcje ciasta, zachowując większe odstępy. Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec ok. 20 minut, do lekkiego zarumienienia.