Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka, które skradną serca wszystkich wielbicieli kokosa. Kokosanki wykonane według tego przepisu wychodzą cudownie mięciutkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Polane mleczną czekoladą wręcz rozpływają się w ustach. Z podanego przepisu powinniście otrzymać około 20 ciasteczek.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 75
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 75
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 170 stopni (grzałka góra-dół).
Masło rozpuść w rondelku lub kuchence mikrofalowej i odstaw do przestudzenia.
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Następnie dodaj do białek wiórki kokosowe i wlej przestudzone masło. Składniki delikatnie wymieszaj łyżką.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Przy użyciu łyżki lub gałkownicy do lodów uformuj równej wielkości ciasteczka.
Kokosanki wstaw do piekarnika. Piecz przez około 20 minut.
Czekoladę połam w kostki i rozpuść w kąpieli wodnej.
Przestudzone kokosanki polej czekoladą.