Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka, które skradną serca wszystkich wielbicieli kokosa. Kokosanki wykonane według tego przepisu wychodzą cudownie mięciutkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Polane mleczną czekoladą wręcz rozpływają się w ustach. Z podanego przepisu powinniście otrzymać około 20 ciasteczek.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 900
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 824
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 474
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 900
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 824
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 474
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 170 stopni (grzałka góra-dół).
Masło rozpuść w rondelku lub kuchence mikrofalowej i odstaw do przestudzenia.
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Następnie dodaj do białek wiórki kokosowe i wlej przestudzone masło. Składniki delikatnie wymieszaj łyżką.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Przy użyciu łyżki lub gałkownicy do lodów uformuj równej wielkości ciasteczka.
Kokosanki wstaw do piekarnika. Piecz przez około 20 minut.
Czekoladę połam w kostki i rozpuść w kąpieli wodnej.
Przestudzone kokosanki polej czekoladą.