Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny sernik na zimno o smaku kokosowym.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 157
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 210
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4218
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8725
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 157
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 210
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4218
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8725
Składniki
1. Spód. Masło rozpuścić. Ciastka, masło i kakao zmiksować do konsystencji mokrego piasku. Spód formy 22 cm wyłożyć papierem. Masę ciasteczkową wysypać do formy i wyrównać łyżką. Wstawić do lodówki. Masa kokosowa. Jogurt, serek, cukier, likier i wiórki zmiksować. Żelatynę zalać zimną wodą, gdy napęcznieje podgrzać do rozpuszczenia. Do lekko ciepłej żelatyny dodać łyżkę masy serowej, wymieszać, dodać kolejne dwie łyżki, wymieszać. Tak zahartowaną żelatynę dodać do masy serowej i zmiksować. Schłodzoną gęstą część mleczka kokosowego ubić i porcjami dodawać do sera. Całość wyłożyć na masę ciasteczkową, schładzać kilka godzin. Polewa. Śmietanę podgrzać prawie do wrzenia i zalać nią posiekaną czekoladę. Polać wychłodzone ciasto i posypać wiórkami kokosowymi.