Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny sernik na zimno o smaku kokosowym.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1835
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8402
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 779
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253895
Polecam.
Odsłon: 1497
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1835
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8402
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 779
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253895
Polecam.
Odsłon: 1497
Składniki
1. Spód. Masło rozpuścić. Ciastka, masło i kakao zmiksować do konsystencji mokrego piasku. Spód formy 22 cm wyłożyć papierem. Masę ciasteczkową wysypać do formy i wyrównać łyżką. Wstawić do lodówki. Masa kokosowa. Jogurt, serek, cukier, likier i wiórki zmiksować. Żelatynę zalać zimną wodą, gdy napęcznieje podgrzać do rozpuszczenia. Do lekko ciepłej żelatyny dodać łyżkę masy serowej, wymieszać, dodać kolejne dwie łyżki, wymieszać. Tak zahartowaną żelatynę dodać do masy serowej i zmiksować. Schłodzoną gęstą część mleczka kokosowego ubić i porcjami dodawać do sera. Całość wyłożyć na masę ciasteczkową, schładzać kilka godzin. Polewa. Śmietanę podgrzać prawie do wrzenia i zalać nią posiekaną czekoladę. Polać wychłodzone ciasto i posypać wiórkami kokosowymi.