Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche ciasto z kokosową nutką z wiśniowym budyniem i owocami. Nie za słodkie, takie w sam raz, bo owoce i rabarbar podkreślają jego smak.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 351
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 372
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 351
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 372
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Mąki przesiać, dodać masło, posiekać nożem. Następnie dodać proszek do pieczenia, cukier, żółtka i śmietanę. Szybko zagnieść ciasto i podzielić je na 3 części. Jedną część ciasta zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki, a dwie rozwałkować i włożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 22x28cm, posypać bułka tartą.
Rabarbar obrać, pokroić na kawałeczki, wymieszać z cukrem pudrem i cukrem z wanilią.
Na cieście równomiernie rozłożyć owoce i rabarbar.
Budyń Odlać ¾ szklanki mleka i wymieszać w nim proszek budyniowy. Resztę mleka zagotować, wlać mleko z budyniem, mieszając gotować 1 -2 minuty. Ciepły budyń wylać na ciasto w formie.
Na budyń pokruszyć palcami lub zetrzeć na grubej tarce ciasto z zamrażarki. Blaszkę z ciastem włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 50-55 minut.