Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszny sernik kokosowy z musem truskawkowym i chrupiącymi kawałkami kokosa :) Idealny na letni deser, prosty i szybki w przygotowaniu :) W sezonie truskawkowym nie może go zabraknąć :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12571
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1424
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13630
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5737
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12571
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1424
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13630
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5737
Składniki
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wystudzić. Ser zmiksować z mlekiem kokosowym i cukrem pudrem. Wystudzoną żelatynę wlewać do sera cienką strużką, cały czas miksując. Sernik przełożyć na biszkopty i wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.
Galaretkę rozpuścić w wodzie, lekko wystudzić. Truskawki umyć i pozbawić szypułek. Zblendować na mus. Dodać galaretkę i wymieszać. Przelać na stężałą warstwę sernikową. Wstawić do lodówki co całkowitego stężenia na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem udekorować kawałkami kokosa, truskawkami i świeżą miętą.
Rady: Mleko kokosowe należy dobrze wstrząsnąć w puszce przed otwarciem, bo ma tendencję do rozwarstwiania się. Jeśli w serniku pojawiłyby się grudki z mleka koksowego można do zmiksowania całości użyć blendera ręcznego.