Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszny sernik kokosowy z musem truskawkowym i chrupiącymi kawałkami kokosa :) Idealny na letni deser, prosty i szybki w przygotowaniu :) W sezonie truskawkowym nie może go zabraknąć :)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 962
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104832
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 962
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104832
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wystudzić. Ser zmiksować z mlekiem kokosowym i cukrem pudrem. Wystudzoną żelatynę wlewać do sera cienką strużką, cały czas miksując. Sernik przełożyć na biszkopty i wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.
Galaretkę rozpuścić w wodzie, lekko wystudzić. Truskawki umyć i pozbawić szypułek. Zblendować na mus. Dodać galaretkę i wymieszać. Przelać na stężałą warstwę sernikową. Wstawić do lodówki co całkowitego stężenia na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem udekorować kawałkami kokosa, truskawkami i świeżą miętą.
Rady: Mleko kokosowe należy dobrze wstrząsnąć w puszce przed otwarciem, bo ma tendencję do rozwarstwiania się. Jeśli w serniku pojawiłyby się grudki z mleka koksowego można do zmiksowania całości użyć blendera ręcznego.