Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na przybranie ciast, babeczek i deserów.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8743
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7455
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5098
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328171
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8743
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7455
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5098
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328171
Składniki
Suszenie jabłek. Jabłka kroimy na pół starając się nie przeciąć ogonka. Następnie kroimy jak najcieńsze plasterki. Gotujemy wodę z cukrem , dodajemy barwnik. Im więcej barwnika tym bardziej intensywny kolor i mniejszy efekt przezroczystości. Plastry jabłek wrzucamy do gotującego się syropu, zmniejszamy ogień na średni i gotujemy ok. 10-15 minut. Następnie wyłączmy palnik i zostawiamy jabłka w syropie na 1-2 godziny, albo na całą noc. Jabłka osuszamy ręcznikiem papierowym, przekładamy na blachę wyłożoną silikonową matą. Jabłka suszymy ok. 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 75 C. Po wystudzeniu brzegi możemy pomalować złotym barwnikiem lub pisakiem.