Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 32
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1980
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 32
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1980
Składniki
Wykonanie polewy: Wszystkie składniki zagotować cały czas mieszając, następnie zdjąć z ognia, dodać łyżkę żelatyny rozpuszczonej w łyżce gorącej wody. Polewę ostudzić i polać andrut i posypać dowolną posypką. Wykonanie: Margarynę rozpuścić z mlekiem i cukrem. Następnie podzielić na dwie równe porcje, dodać po dwie tego samego rodzaju galaretki i podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia galaretki. Jeszcze letnią smarować andrut na przemian kolorami. Po złożeniu dobrze docisnąć złożone i posmarowane andruty, polać polewą i posypać posypką do ciast. Wstawić do lodówki na dwie godziny i podawać krojąc ukośnie.