Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię desery, których zrobienie nie wymaga dyplomu mistrza cukiernictwa, a mimo to wygladają efektownie. Ten do takich należy, bezwątpienia cieszy oko i zapewne przypadnie do gustu zarówno dzieciom jak i dorosłym koneserom galaretki. Smaczna, lekka alternatywa dla ciężkich ciast i kremów, świetnie sprawdzi się na urodzinach pociechy lub umili ciepłe popołudnie w ogrodzie.
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1477
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1477
Składniki
1) Połowę galaretki rozpuścić w szklance goracej wody i odstawić do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę rozlać po równo do pucharków i odłożyć do lodówki, aż stężeje. 2) Kiedy galaretka stężeje, drugą część rozpuścić w połowie szklanki goracej wody dodać jednen serek (150 g) i dokładnie wymieszać. Następnie rozlać po równo do pucharków na pierwszą warstwę i ponownie odstawić do lodówki, aż stężeje. 3) Z drugą galaretką powtórzyć pierwsze dwa kroki tworząc 2 kolejne warstwy. 4) Gotowy deser podawać ze świeżymi owocami. Rada: można użyć większej ilości kolorowych galaretek i serków robiąc więcej cieńszych warstw. Każda dodatkowa galaretka i serek to 2 dodatkowe porcje.