Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniczynki z makiem fajne co nie co do kawy. Ładne troszkę pracochłonne lecz warto! Dobre na szkolną przekąskę!
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12984
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8097
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 341
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 117
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2209
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 767
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12984
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8097
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 341
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 117
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2209
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 767
Składniki
Mak: Mak sparzyć i zmielić. Margarynę roztopić dodać do niej mak, olejek do smaku, miód, cukier, ubite białko i kakao. Wymieszać. Ciasto: Z maki, amoniaku, proszku do pieczenia, cukru pudru, cukru waniliowego, jaj i margaryny zagniatamy ciasto. Cienko je rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką kółka. Na środek każdego dajemy do troszku maku i zginamy w trzech miejscach tak, aby powstała koniczynka. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach. Podajemy potrzepane cukrem pudrem. Wychodzi 48 sztuk.