Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniczynki z makiem fajne co nie co do kawy. Ładne troszkę pracochłonne lecz warto! Dobre na szkolną przekąskę!
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 40
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 322
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 128
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 89
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 40
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 322
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 128
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 89
Składniki
Mak: Mak sparzyć i zmielić. Margarynę roztopić dodać do niej mak, olejek do smaku, miód, cukier, ubite białko i kakao. Wymieszać. Ciasto: Z maki, amoniaku, proszku do pieczenia, cukru pudru, cukru waniliowego, jaj i margaryny zagniatamy ciasto. Cienko je rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką kółka. Na środek każdego dajemy do troszku maku i zginamy w trzech miejscach tak, aby powstała koniczynka. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach. Podajemy potrzepane cukrem pudrem. Wychodzi 48 sztuk.