Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cóż w tym roku nie zdążyłam upiec pierniczków :-(( ale to nie problem ???? wczoraj upiekłam pyszne ciasteczka z przyprawą korzenną . Nazwijmy je podróbką pierniczków ???? Ale smakują smacznie ???? Gospodynie bez pierniczków – łączmy się ! ????
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2911
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6512
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2911
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6512
Składniki
1. Składniki na ciasto wrzucić do malaksera i miksować około minutę. Wyłożyć ciasto na stolnicę i wyrobić ciasto. Włożyć do miski , przykryć ścierką , włożyć do zamrażalnika na 30-40 minut. 2. Stolnicę obsyp mąką. Wyłóż ciasto i ponownie je wyrób. Ciasto rozwałkuj i wykrawaj za pomocą foremek. 3. Ciasteczka wyłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach przez około 10 minut – aż ciastka nabiorą złotego kolorku. 4. Ciastka ostudź na kratce.