Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka korzenne nadziewane kremem z serkiem mascarpone to oryginalne i bardzo smaczne połączenie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11932
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16350
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5235
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11932
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16350
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5235
Składniki
Miód podgrzać, lekko przestudzić. Mąkę i kakao przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, przyprawą do pierników i cukrem pudrem.
Posiekać z masłem, dodać miód, żółtko, śmietanę i sztywno ubitą pianę z białka.
Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i pozostawić na 15-20 minut.
Foremki do ciasteczek oprószyć mąką. Z ciasta formować małe kuleczki, wylepić foremki i ułożyć na blaszce. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 10-12 minut. Upieczone ciasteczka ostudzić i wyjąć z foremek.
Krem. Zimną śmietanę ubić dodając pod koniec cukier puder i aromat. Następnie zmniejszyć obroty miksera i na najniższych połączyć z serkiem mascarpone.
Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić ciasteczka zlepiając po 2 razem. Oblać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą, ozdobić.