Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny krem do przekładania biszkoptów i nie tylko. Bez chemii.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Zimną śmietanę ubiłem na sztywno, Mascarpone ubiłem osobo po czym wymieszałem obie masy ze sobą łyżką.
Na koniec wsypałem kawę i dokładnie wymieszałem. Krem przechowuję w lodówce. Dzięki temu, że śmietana i mascarpone ubijane są osobno, nie ma niebezpieczeństwa rozwodnienia kremu.
Przemycamy zdrowie: Do swojego kremu dodaję szczyptę kurkumy, która pomaga zwalczać cholesterol.