Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny krem do przekładania biszkoptów i nie tylko. Bez chemii.
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 468
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6651
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 191
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 468
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6651
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 191
Składniki
Zimną śmietanę ubiłem na sztywno, Mascarpone ubiłem osobo po czym wymieszałem obie masy ze sobą łyżką.
Na koniec wsypałem kawę i dokładnie wymieszałem. Krem przechowuję w lodówce. Dzięki temu, że śmietana i mascarpone ubijane są osobno, nie ma niebezpieczeństwa rozwodnienia kremu.
Przemycamy zdrowie: Do swojego kremu dodaję szczyptę kurkumy, która pomaga zwalczać cholesterol.