Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1228
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457826
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1485
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2294
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 596
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1228
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457826
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1485
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2294
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 596
Składniki
Boczek usmażyć na patelni. Mięso wybrać do salaterki. Na patelnię dodać olej rzepakowy. Do salaterki dodać pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone w kostkę ogórki. Dodać łyżkę posiekanego koperku. Wymieszać. Mięso mielone przełożyć do miseczki. Dodać jajko, namoczoną i odciśniętą kajzerkę, musztardę. Pomieszać. Dodać przyprawę staropolską (czosnek, majeranek, cebula, tymianek, kminek, oregano, imbir), pieprz młotkowany z kolendrą i sól smaku. Wyrobić mięso. Nabierać porcję mięsa jak na kotlety mielone. Rozpłaszczać masę na dłoni i smarować musztardą. Nakładać farsz z boczku, ogórka i cebuli. Łączyć brzegi i formować kotlety-zrazy. Obtaczać w mące pszennej. Smażyć z każdej strony na rozgrzanej patelni, na tłuszczu z wytopionego boczku pomieszanego z olejem rzepakowym. Jak już wszystkie kotlety-zrazy znajdą się na patelni to dodać gorącej wody z czajnika. Dodać ziele angielskie i listki laurowe. Gotować ok 30 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Kotlety wyjąć na półmisek. W pól szklance zimnej wody wymieszać łyżkę mąki pszennej. Wlać na patelnię. Mieszać. Doprowadzić do zagotowania. Powstały sos ładnie się zagęści. Kotlety-zrazy przenieść ponownie na patelnię. Podawać np z ziemniakami i ulubioną sałatką. Smcznego