Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pierwszy krem maślany, jestem nim zachwycona. Nie ukrywam , że długo się do niego zabierałam ! Teraz już wiem, że to będzie mój numer jeden. Prosty w przygotowaniu, zawsze się udaje i co najważniejsze barwik w kremie nie barwi tortu. Krem maślany na bezie szwajcarskiej jest najlepszy do dekoracji tortów i babeczek. Dekorowane wypieki pięknie zachowują nadany kształt, a kolorowe dekoracje nie barwią tortu.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 59
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 124
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 129
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 96
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 915
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 59
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 124
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 129
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 96
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 915
Składniki
Przygotowanie Białka umieszczamy z cukrem i cukrem waniliowym w szklanej misce w kąpieli wodnej. Ubijamy trzepaczką do momentu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Sprawdzamy rozcierając odrobinę masy pomiędzy palcami, jeśli cukier się rozpuścił miskę zdejmujemy z nad pary. Białka przekładamy do metalowej misy miksera i zaczynamy ubijanie na najwyższych obrotach miksera. Masa bezowa i misy powinny całkowicie wystygnąć, a czas ubijania na tym etapie to około 6-15 minut, w zależności od posiadanego miksera. Partiami zaczynamy dodawać miękkie masło pokrojone w plasterki. Z czasem miksowania masa kremowa się zwarzy, ale tak ma być i ubijanie kontynuujemy na najwyższych obrotach. Od momentu jakby zwarzenia kremu ubijamy przez kolejne 7-10 minut. Konsystencja kremu będzie maślana, gładka i lekko napowietrzona. Gotowy krem będzie gęsty, na tym etapie możemy dodać barwnik spożywczy i zmiksować już tylko do połączenia składników. Chłodzony krem w lodówce szybko twardnieje jak masło, dlatego przed użyciem należy wyjąć z lodówki, aby się ocieplił i nieco zmiękł.