Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem piernikowy możesz podać w jesienno-zimowym czasie jako deser w pucharkach z pokruszonymi pierniczkami lub ciastkami czekoladowymi, ale nie tylko. Dobrze smakuje przełożony biszkoptami jako tort.
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 183
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 582
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 623
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 183
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 582
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 623
Składniki
Czekoladę posiekaj na kawałki. Przełóż do rondelka, wsyp przyprawę i wlej mleko. Podgrzej, aby całość się rozpuściła. Odstaw do wystudzenia.
Śmietanę ubij na sztywno. Wlewaj partiami rozpuszczoną czekoladę, wolno miksuj do połączenia składników. Na koniec delikatnie wmieszaj łyżką skórkę z pomarańczy.
Żelatynę rozpuść w wodzie. Dodaj do niej kilka łyżek masy i energicznie wymieszaj, aby nie było grudek. Przełóż całość do kremu piernikowego i zmiksuj krótko.