Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem piernikowy możesz podać w jesienno-zimowym czasie jako deser w pucharkach z pokruszonymi pierniczkami lub ciastkami czekoladowymi, ale nie tylko. Dobrze smakuje przełożony biszkoptami jako tort.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 33212
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 343
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 71
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 345
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9119
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 33212
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 343
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 71
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 345
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9119
Składniki
Czekoladę posiekaj na kawałki. Przełóż do rondelka, wsyp przyprawę i wlej mleko. Podgrzej, aby całość się rozpuściła. Odstaw do wystudzenia.
Śmietanę ubij na sztywno. Wlewaj partiami rozpuszczoną czekoladę, wolno miksuj do połączenia składników. Na koniec delikatnie wmieszaj łyżką skórkę z pomarańczy.
Żelatynę rozpuść w wodzie. Dodaj do niej kilka łyżek masy i energicznie wymieszaj, aby nie było grudek. Przełóż całość do kremu piernikowego i zmiksuj krótko.