Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj również zapraszam na słodki dodatek, a konkretniej na krem na bazie kinder czekoladek. Moi chłopacy bardzo często je dostają, więc zazwyczaj po świętach mamy ich zapas na parę miesięcy. Ostatnio trochę im "skradłam" i wyczarowałam z nich doskonały krem. Idealnie sprawdzi się do przełożenia tortów, cista czy też ozdobienia muffinek. Wypróbujcie sami! :)
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 1831
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17786
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 2006
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5919
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 1831
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17786
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 2006
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5919
Składniki
W garnuszku na małym ogniu podgrzać kremówkę, po chwili dodać pokrojone kinder czekoladki. Całość cały czas mieszać aż do rozpuszczenia się ostatniej czekoladki i uzyskania jednolitej masy. Zostawić do wystygnięcia, a następnie włożyć do lodówki przynajmniej na całą noc. Następnego dnia schłodzoną kremówkę z czekoladkami ubić w mikserze (na początku na mniejszych obrotach), po chwili dodać schłodzony serek mascarpone. Całość ubijać aż powstanie gęsty krem. Torty, ciasta, przekładać od razu po zrobieniu kremu. Smacznego !