Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny krem z mascarpone do tortu lub innych ciast. Doskonale się rozsmarowuje i utrzymuje kształt. Jego smak możesz urozmaicić, dodając do niego różnego rodzaju aromaty lub skórki cytrusowe. Pamiętaj, aby obłożone nim ciasta dobrze schłodzić, co sprawi, że krem nie będzie wypływać z ciasta.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3767
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29389
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 176
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18818
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 787
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3767
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29389
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 176
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18818
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 787
Składniki
Bardzo dobrze schłodzoną śmietankę przelej do misy miksera. Dodaj do niej przesiany przez sitko cukier puder, a następnie zacznij ją ubijać na średnich obrotach.
Kiedy śmietana zgęstnieje i zaczną pojawiać się na niej czubki, dodaj do niej serek mascarpone. Zmiksuj ponownie, aby wszystkie składniki się połączyły i powstał gęsty krem. Zajmie to około 3 minut.
Krem z mascarpone do tortu warto dodatkowo schłodzić przed przełożeniem nim ciasta. Możesz przełożyć nim blaty biszkoptowe lub obłożyć boki tortu. Doskonale nadaje się również do dekorowania ciast przy pomocy szprycy lub rękawa cukierniczego.