Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny krem z mascarpone do tortu lub innych ciast. Doskonale się rozsmarowuje i utrzymuje kształt. Jego smak możesz urozmaicić, dodając do niego różnego rodzaju aromaty lub skórki cytrusowe. Pamiętaj, aby obłożone nim ciasta dobrze schłodzić, co sprawi, że krem nie będzie wypływać z ciasta.
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 451
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 451
Składniki
Bardzo dobrze schłodzoną śmietankę przelej do misy miksera. Dodaj do niej przesiany przez sitko cukier puder, a następnie zacznij ją ubijać na średnich obrotach.
Kiedy śmietana zgęstnieje i zaczną pojawiać się na niej czubki, dodaj do niej serek mascarpone. Zmiksuj ponownie, aby wszystkie składniki się połączyły i powstał gęsty krem. Zajmie to około 3 minut.
Krem z mascarpone do tortu warto dodatkowo schłodzić przed przełożeniem nim ciasta. Możesz przełożyć nim blaty biszkoptowe lub obłożyć boki tortu. Doskonale nadaje się również do dekorowania ciast przy pomocy szprycy lub rękawa cukierniczego.