Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite ciasto z jogurtów z dodatkiem borówek. Wystarczy zmieszać ze sobą wszystkie składniki, przełożyć do foremki i upiec. Wypiek jest mniej kaloryczny od tradycyjnego sernika, prostszy i szybszy w przygotowaniu, a do tego obłędnie smaczny. Koniecznie wypróbuj przepis i przekonaj się sam.
Tortownica o średnicy 15 cm
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 129
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6925
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 278
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 216
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 515
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 129
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6925
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 278
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 216
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 515
Składniki
Do miski wbij jajka. Dodaj jogurt i miód, wymieszaj za pomocą rózgi.
Do masy przesiej skrobię kukurydzianą i dokładnie zmieszaj ze sobą składniki.
Na samym końcu dodaj połowę borówek i delikatnie wymieszaj całość.
Ciasto przelej do wyłożonej papierem tortownicy, na wierzchu poukładaj pozostałe borówki.
Piecz w 170 stopniach Celsjusza przez 55 minut. Po wyciągnięciu z pieca pozostaw do całkowitego wystudzenia.