Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 86
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 170
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 43
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 182
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 86
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 170
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 43
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 182
Składniki
CIASTO Składniki: - Margaryna - 1/2 kostki - Cukier kryształ - 1/2 szklanki - Mąka pszenna - 2 szklanki - Żółtka - 4 szt - Proszek do pieczenia - 2 łyżeczki Sposób przygotowania: Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z margaryną, dodać żółtka utarte z cukrem i zarobić ciasto.
MASA Składniki: - Mleko - 1 l - Budyń śmietankowy lub waniliowy - 3 szt - Cukier kryształ - 2 łyżki Sposób przygotowania: W pół szklanki mleka rozmieszać budyń z cukrem. Resztę mleka zagotować. Na gotujące się mleko wlać rozmieszany budyń i chwilę gotować.
MASA KOKOSOWA Składniki: - Wiórki kokosowe - 200 g - Cukier kryształ - 1/2 szklanki - Jajka - 2 szt -Margaryna - 1/2kostki Sposób przygotowania: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka, kokos i rozpuszczoną wystudzoną margarynę.
Na blaszce (30X25 cm) rozłożyć ciasto, na ciasto wyłożyć ciepły budyń, na budyń masę kokosową. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez około 45-50 minut.