Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Polecam bardzo szybkie, nie drogie ,proste w przygotowaniu ciasto pod nazwą kremówki wzbogacone o świeże truskawki. Ciasto bardzo smaczne i szybko znika z talerza. Przepis wzięłam ze starego zeszytu mojej babci.
blaszka, garnek, mikser,
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231943
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5048
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231943
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5048
Składniki
Mleko przelewamy do garnka i zagotowujemy. Po zagotowaniu odstawiamy do ostygnięcia. Do chłodnego mleka dodajemy mąkę, cukier, jajko oraz miękkie masło lub margarynę. Wszystko miksujemy na gładką masę. Masę wstawiamy na małym ogniu i gotujemy cały czas mieszając aż masa będzie jednolita i stanie się gęsta ( musi mieć konsystencję gęstego budyniu). Masę studzimy. Blaszkę wielkości 23/30 cm wykładamy krakersami ,nakładamy wystudzoną masę, rozsmarowujemy masę po całej powierzchni. Do masy wkładamy oczyszczone ze szypułek, umyte i osuszone truskawki (duże kroimy na połówki), ponownie masę rozsmarowujemy tak aby pozakrywać truskawki. Nakładamy ponownie krakersy, górę krakersów posypujemy cukrem pudrem. Wkładamy na kilka godzin do lodówki.