Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachowują długo kruchość
Makaron z mięsem i dynią to idealne połączenie na jesienne dni. Esencjonalny...
Odsłon: 1265
smaczna pieczeń na niedzielny obiad.
Odsłon: 113
Zupa grzybowa z tymiankiem jest niezwykle aromatyczna, rozgrzewająca i pełna...
Odsłon: 1110
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 104
Makaron z mięsem i dynią to idealne połączenie na jesienne dni. Esencjonalny...
Odsłon: 1265
smaczna pieczeń na niedzielny obiad.
Odsłon: 113
Zupa grzybowa z tymiankiem jest niezwykle aromatyczna, rozgrzewająca i pełna...
Odsłon: 1110
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 104
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy i ugniatamy aż powstanie jednolita masa. Wkładamy do lodówki i po godzinie jest już gotowe do wałkowania. Wałkujemy na cieniutkie placki i wykrawamy kwadraciki. Na środek każdego kwadracika nakładamy trochę marmolady i zawijamy na kształt poduszeczki.
Pieczemy w 180 stopniach, aż nabiorą złotego koloru.
Gdy już przestygną posypujemy je cukrem pudrem.