Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle kruche małe co nieco dla wielbicieli kokosu. Moja mała, prywatna podróż sentymentalna do foremek, którymi, będąc dzieckiem, wycinałam ciasteczka z moją Mamą. :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11021
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13282
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5044
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11021
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13282
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5044
Składniki
Mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy, wiórki kokosowe i sól wymieszać. Dodać drobno pokrojone masło, posiekać i rozetrzeć w dłoniach, aby tłuszcz miał jak najmniejsze cząstki. Dodać żółtka i zagnieść ciasto. Włożyć je na ok. 30 minut do lodówki.
Ciasto rozwałkowywać na grubość 3-4 mm i wycinać ciasteczka. Piec na złoty kolor w temperaturze ok. 150 stopni, termoobieg 5-6 minut. Zostawić na blaszcze do wystygnięcia.
Ciasteczka są delikatne i kruchutkie. Smacznego. :)