Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle kruche małe co nieco dla wielbicieli kokosu. Moja mała, prywatna podróż sentymentalna do foremek, którymi, będąc dzieckiem, wycinałam ciasteczka z moją Mamą. :)
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4887
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 160
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4887
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 160
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy, wiórki kokosowe i sól wymieszać. Dodać drobno pokrojone masło, posiekać i rozetrzeć w dłoniach, aby tłuszcz miał jak najmniejsze cząstki. Dodać żółtka i zagnieść ciasto. Włożyć je na ok. 30 minut do lodówki.
Ciasto rozwałkowywać na grubość 3-4 mm i wycinać ciasteczka. Piec na złoty kolor w temperaturze ok. 150 stopni, termoobieg 5-6 minut. Zostawić na blaszcze do wystygnięcia.
Ciasteczka są delikatne i kruchutkie. Smacznego. :)